Warzywa i rośliny strączkowe

Warzywa i rośliny strączkowe

Nazwa  Białko  Tłuszcz  Węglow.  KCal  Tł.nasyc.  Tł.nienas.
Bakłażan  1,1 0,1 6,3 21 0,02 0,05
Boćwina  2,1 0,5 5,5 17 0,1 0,3
Bób  7,1 0,4 14 66 0,1 0,3
Brokuły  3 0,4 5,2 27 0,1 0,2
Brokuły mrożone  2,7 0,4 4,7 24 0,1 0,2
Brukselka  4,7 0,5 8,7 37 0,1 0,3
Brukselka mrożona  4,5 0,5 8,4 36 0,1 0,3
Brukselka z wody  4,2 7,1 12 110 4,6 2
Burak  1,8 0,1 9,5 38 0,02 0,06
Buraki mrożone, puree  1,6 0,1 8,6 34 0,02 0,06
Buraki z jabłkami  1,5 3,3 10,3 69 0,8 2,3
Buraki zasmażane  1,6 5,5 8,7 83 2,4 2,9
Buraki ze śmietaną  1,8 3,6 8,8 68 1,3 2,1
Cebula  1,4 0,4 6,9 30 0,1 0,2
Chrzan  4,5 0,6 18,1 67 0,1 0,4
Cukinia  1,2 0,1 3,2 15 0,01 0,01
Cykoria  1,7 0,2 4,1 21 0,04 0,1
Czosnek  6,4 0,5 32,6 146 0,1 0,3
Dynia  1,3 0,3 7,7 28 0,1 0,2
Dynia z pomidorami  1,2 2,4 6,5 44 1,6 0,7
Dynia, pestki  24,5 45,8 18 556 8,7 36,4
Fasola biała, suche nasiona  21,4 1,6 61,6 288 0,2 1
Fasola cięta konserwowa  1,5 0,2 4,5 16 0,1 0,1
Fasola szparagowa  2,4 0,2 7,6 27 0,1 0,1
Fasolka flageolet konserwowa  6,3 0,2 15 61 0,1 0,1
Fasolka po bretońsku  8 6,6 15,9 141 1,9 4,3
Fasolka szparagowa  2,9 6,9 10,3 97 4,6 1,9
Fasolka szparagowa mrożona  2,2 0,2 6,8 24 0,1 0,1
Groch, suche nasiona  23,8 1,4 60,2 293 0,2 0,8
Groszek zielony  6,7 0,4 17 75 0,2 0,2
Groszek zielony konserwowy  4,9 0,2 15,8 63 0,01 0,1
Groszek zielony mrożony  6,4 0,4 16,3 72 0,2 0,2
Groszek zielony z masłem  3,7 6,8 9,3 100 4,6 1,9
Jarmuż  3,3 0,7 6,1 29 0,1 0,3
Kalafior  2,4 0,2 5 22 0,03 0,1
Kalafior mrożony  2,2 0,2 4,5 20 0,1 0,1
Kalafior z wody  2 6,8 5,5 83 4,6 1,9
Kalarepa  2,2 0,3 6,5 29 0,03 0,2
Kapusta biała  1,7 0,2 7,4 29 0,03 0,1
Kapusta biała zasmażana  1,6 4,7 7,2 69 1,4 2,8
Kapusta czerwona  1,9 0,2 6,7 27 0,04 0,1
Kapusta kwaszona  1,1 0,2 3,4 12 0,1 0,1
Kapusta pekińska  1,2 0,2 3,2 12 0,05 0,1
Kapusta włoska  3,3 0,4 7,8 38 0,1 0,3
Koper  2,8 0,4 6,1 26 0,1 0,3
Kukurydza  3,7 1,5 23,4 110 0,2 1,1
Kukurydza konserwowa  2,9 1,2 23,6 102 0,2 0,8
Marchew  1 0,2 8,7 27 0,04 0,1
Marchew mrożona  0,9 0,2 7,8 24 0,1 0,1
Marchew z groszkiem  1,7 3,1 10,8 64 0,7 2,2
Marchew zasmażana  1 4,8 8,4 69 3,2 1,3
Ogórek  0,7 0,1 2,9 13 0,03 0,04
Ogórek kwaszony  1 0,1 1,9 11 0,03 0,04
Papryka czerwona  1,3 0,5 6,6 28 0,1 0,3
Papryka czerwona konserwowa  0,8 1,5 5 30 0,3 0,9
Papryka zielona  1,1 0,3 4,6 18 0,1 0,2
Pieczarka świeża  2,7 0,4 2,6 17 0,1 0,3
Pietruszka, korzeń  2,6 0,5 10,5 38 0,1 0,3
Pietruszka, nać  4,4 0,4 9 41 0,1 0,2
Pomidor  0,9 0,2 3,6 15 0,1 0,1
Por  2,2 0,3 5,7 24 0,1 0,2
Rzepa  1,1 0,3 8,2 26 0,1 0,1
Rzodkiewka  1 0,2 4,4 14 0,1 0,1
Sałata  1,4 0,2 2,9 14 0,1 0,1
Seler, korzeń  1,6 0,3 7,7 21 0,1 0,1
Seler, nać  1 0,2 3,6 13 0,1 0,1
Słonecznik, nasiona  24,4 43,7 24,6 561 4,4 37,2
Soczewica czerwona, suche nasiona  25,4 3 57,5 327 0,5 2
Soczewica, kiełki  9 0,6 22,1 119 0,1 0,4
Soja, kiełki  13,1 6,7 9,6 141 0,8 4,6
Soja, suche nasiona  34,3 19,6 32,7 382 2,8 15,4
Szczaw  1,1 0,8 4,9 21 0,1 0,5
Szczypiorek  4,1 0,8 3,9 29 0,1 0,5
Szparagi  1,9 0,2 3,7 18 0,1 0,1
Szpinak  2,6 0,4 3 16 0,1 0,3
Szpinak mrożony  2,3 0,4 2,7 15 0,1 0,3
Szpinak zasmażany  3,7 6,1 6,2 83 3,9 1,8
Ziemniaki późne  1,9 0,1 20,5 85 0,01 0,06
Ziemniaki puree  2,1 1,4 18,4 90 0,9 0,4
Ziemniaki wczesne  1,8 0,1 16,3 69 0,01 0,06
Ziemniaki z tłuszczem  2 3,1 18,7 106 0,7 2,2

 

Dodatkowe informacje